Op dinsdag 2 december nodigen we je van harte uit voor de tweede editie van de interactieve dialoogbijeenkomst “Met het glas op tafel”. Dit keer duiken we in het actuele thema: “Van Richtlijn naar Realiteit: Hoe gaan we écht gezond en duurzaam eten?”
De zoektocht naar een voedingspatroon dat zowel gezond als duurzaam is, levert steeds meer inzichten en adviezen op. Begin oktober presenteerde de EAT-Lancet commissie het herziene Planetary Health Diet — een wereldwijd voedingsplan binnen de grenzen van onze planeet. Binnenkort volgt de Nederlandse Gezondheidsraad met vernieuwde Richtlijnen Goede Voeding, waarin duurzaamheid een prominente rol speelt. En later zal het Voedingscentrum deze vertalen naar een nieuwe Schijf van Vijf.
Maar hoe gaan we om met al deze adviezen? En waarom blijkt gedragsverandering zo lastig?
Tijdens deze bijeenkomst krijg je inzichten van twee experts:
Zij belichten zowel de voedingskundige als de gedragsmatige kant van het verhaal. Aansluitend gaan we in gesprek met diverse gasten aan tafel, onder leiding van Martijn de Greve. Het publiek wordt actief uitgenodigd om mee te praten en mee te denken.
Voor vragen kunt u contact opnemen met 070 219 70 00, via info@nzo.nl.